Инфо

10. април 2020.10. апр 2020.
Водич кроз најдужи полицијски час: Шта се сме, а шта не сме

Водич кроз најдужи полицијски час: Шта се сме, а шта не сме

Пред нама је најдужи период забране кретања "у комаду", односно тачно 60 сати током којих је на целој територији Србије забрањено да се напушта кућа, стан или окућница. Међутим, има и неких изузетака од овог правила, а ко шта може да ради током "полицијског викенда" скупили смо на једном месту:

Сви морају да буду у становима и кућама, осим оних који имају дозволу за кретање током полицијског часа

Дозволу за кретање током забране кретања могу да затраже грађани којима је она потребна зато што брину о другима, као геронтодомаћице, персонални асистенти или су родитељи или старатељи особа са аутизмом. Дозвола може да се затражи на порталу еУправе или подношењем захтева локалним самоуправама према месту пребивалишта.


Без обзира на забрану кретања, уколико грађани осете било какве тегобе треба да се јаве у свој Дом здравља у случају сумње на коронавирус и никако не треба да одлажу одлазак, а свакако неће бити санкционисани уколико због тога напусте свој дом, саопштила је Влада Србије.

При свим Домовима здравља раде ковид амбуланте, а сви који сумњају да су заражени коронавирусом могу и током овог викенда, као и свакога дана, да дођу у те амбуланте у периоду од 07х до 22х. Ковид-амбуланте обишла је и наша екипа.
Милица Рилак портал Нова с

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa