Инфо

27. април 2020.27. апр 2020.
фото: Агенција Бета

фото: Агенција Бета

Кисић Тепавчевић: Вирус слаби, неопходна лична одговорност

Заменица директора Института "Батут" Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да је неопходно да се примене мере превенције ширења заразе корона вирусом и да се смање ризици, без обзира што се отварају неке друштвене установе. Кисић Тепавчевић је за Радио-телевизију Србије рекла да вирус слаби и да се грађани постепено враћају нормалним активностима, али да је доста тога на личној одговорности и процени ризика.

Говорећи о отварању школа и вртића, навела је да и даље нису потврдене хипотезе да је код деце могуће ширење заразе, али да су по правилу клиничке слике благе или нема никаквих симптома.

-Отварање тих установа није само здравствено питање. Безбеднија је варијанта боравак деце у таквим колективима, него са декама и бакама, то је исто као и кад је сезона грипа - казала је.

Кисић Тепавчевић је навела да ће Универзитет ускоро да донесе одлуку о раду факултета у наредном периоду и најавила је састанак проширеног ректорског колегијума после којег ће студенти бити обавештени о свему.

Она је саветовала избегавање окупљања већег броја људи, одржавање физичке дистанце и оценила да ће се те мере лакше примењивати уколико се више времена проводи напољу, по вишим температурама.

Кисић Тепавчевић је рекла да је суштина била да се спречи улазак вируса у социјалне установе и додала да је било пропуста на различитим нивоима и да ће неко морати да сноси одговорност.

Она је навела да је тренутни приоритет да се корисници сместе у одговарајуће установе.

Агенција Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa