Инфо

27. април 2020.27. апр 2020.
Металопластика против дефинитивног прекида

Металопластика против дефинитивног прекида

Рукометни клуб "Металопластика" је против дефинитивног прекида сезоне и залаже се да се, по измењеном моделу, домаћи шампионат приведе крају, наравно, када ситуација то дозволи и када не буде постојао ризик по здравље играча. Шапчани су део мањине од свега три српска клуба која нису сагласна са недавним предлого, руководства домаће лиге.

-Партизан, Војводина и ми се залажемо за наставак такмичења, опет кажем, ако и када се испуне сви безбедоносни услови. Сматрамо да је то најпоштеније и најделотворније, јер би се вредновали рад и учинак свих екипа, ко је најбољи показао би терен и труд, улагања у ову сезону имао би смисао. Наравно, није реално да се одигра читав плеј оф, свих десет кола и неопходне су измене, али је то боље од коначног прекида. Поништавање сезоне треба да буде или једина опција или последња, уколико постоје алтернативе спроводиве у случају промене околности - рекао је директор "Металоплатике" Славиша Стојиновић.

Опширније о ставу "Металопластике" и предлогу шабачког клуба о новом систему такмичења, читајте у наредном издању "Гласа Подриња", на киосцима од четвртка, 30. априла.

Подсећамо, руководстов лиге упутило је клубовима предлог по коме би сезона била и дефинитивно прекинута, односно поништена. Не би било шампиона, победника Купа, не би било тимова који испадају у нижи ранг, а истовремено не би било ни уласка у виши ранг. Металопластика и Војводина би и наредне године остали наши представници у СЕХА лиги, али би учествовали и у проширеној Супер лиги (14 тимова) од првог кола.

Коначна одлука ће бити донесена, највероватније, у првој половини маја.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa