Инфо

29. април 2020.29. апр 2020.
Поврће и воће поново на тезгама зелене пијаце

Поврће и воће поново на тезгама зелене пијаце

Након месец ипо дана забране рада капије на зеленој пијаци у Коцељеви су отворене.
Пољопривредни произвођачи су од половине марта месеца "мучили муку" са пласманом своје робе.


Они млађи су донекле успели да прилагоде начин продаје те да поврће и воће пласирају путем он лајн пијаце или га директно довозе до потрошача. Иако су одржавали какав-такав континуитет у раду истичу да ништа не може да замени непосредни контакт са купцима који су неповерљиви приликом куповине на невиђено, јер кажу, купују мачку у џаку.

Нису сви у могућности да се прилагоде продаји воћа и поврћа путем интернет пијаце, посебно они старији који у великом броју случајева нису ни дигитално писмени. Са друге стране достава робе директно до купаца углавном је неисплатива а захтева и адекватну логистичку подршку коју старија сеоска домаћинства и мањи произвођачи најчешће немају.

Све у свему, сви се слажу у оцени да је традиционални начин трговине неприкосновен и радују се поновном отварању зелених пијаца у тамнавском крају које су прошле недеље, упркос попуштању мера Владе Републике Србије ипак остале затворене јер је, према речима председника општине Коцељева, било важно учинити све како би простор намењен продаји пољопривредних производа био безбедан за купце и продавце.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa