Инфо

30. април 2020.30. апр 2020.
Данас постављен дезинфекциони тунел у Ковид амбуланти у Шапцу

Данас постављен дезинфекциони тунел у Ковид амбуланти у Шапцу

Данас је у Ковид амбуланти Дома здравља у Шапцу постављен први дезинфекциони тунел, који је донирала фирма Corten Art иза Шапца. Тунел, који је иноватиново решење ове фирме, од великог је значаја, како за пацијенте, тако и за запослене.

- Наш тунел распршује микродезифицијенс на одећу и обућу корисника и, на тај начин, убија вирус на потенцијалном преносиоцу. Он ће бити значајан и за каснију употребу, како би се сузбиле микробектерије и вируси, а посебно је користан у јеку сузбијања панедимије ковида19. Тунел је урађен од нерђајућег челика, мобилараног типа и елегантног дизајна, тако да је велика потражња за њим, како у Србији, која је наш приоритет, тако и у иностранству, истакао је Бојан Лолић, директор фирме Corten Art и додао да је од идеје до реализације протекло је свега десетак дана.


Тунел је осмишљен у циљу превенције и заштите свих који улазе у Ковид амбуланту.

- Захваљујем на донацији дезинфекционог тунела који ће бити од велике користи не само у време пандемије коронавирусом и не само пацијената, него и запослених. Изузетно нам је значајно што ће остати и по завршетку пандемије као дезинфекционо средство простора и допринети смањењу интрахоспиталних инфекија у здравственим установама, истакла је др Јасмина Станковић, директорка Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац.


Ово је још јенда у низу донација шабачких фирми у време пошасти која нас је задесила.

- Захваљујем напош фирми из Шапца која је направила репрезентативан производ који доказује да у Шапцу имамо способне и квалитетне фирме које могу да направе производ за европско тржиште, а са друге стране, одговорне комапније које у овом времену, поштујући све мере, раде. Захваљујем што је ова донација стигла у Ковид амбуланту, где је најпотребија. Захваљујем свим шабачким фирмама које су биле донатори у овом периоду, Промексу, Картон валу, Хемофарму, Пентаксу, Аботу, свим компанијама које су пружиле помоћ у заједничкој борбу против вируса и које својим примером шире идеју заједништва и одговорног односа, промовисања солидарности у тренуцима када је то најапотребније, истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.


Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa