Инфо

8. мај 2020.8. мај 2020.
Начелник Мачванског управног округа: Ситуација под контролом

Начелник Мачванског управног округа: Ситуација под контролом

-Одлуком Скупштине Републике Србије од 6.маја укинуто је ванредно стање које је уведено 15.марта поводом пандемије Ковида 19. Из тог разлога формиран је и Кризни штаб који је у координацији са Владом РС донео низ мера у циљу заштите живота и здравља нашег становништва.

Резултат свих ових активности су сачувани људски животи, али и бројним мерама привредни потенцијали што на подручју РС, тако и на Мачванском управном округу.

Од проглашења пандемије и увођења ванредног стања епидемиолошка ситуациоја у МУО је често била нестабилна, али увек под контролом наших епидемиолога. На онову података добијених од ЗЗЈЗ Шабац, на мачванском округу узорковано је 2.484 особа , од којих је 130 позитивно на Ковид 19, а 36 пацијената је излечено.

Према подацима ПУ Шабац око 7.600 лица се налазило у самоизолацији које је полиција свкодневно преко свог кол центра контролисала и проверавала и поред својих редовних активности.

Велики допринос у сузбијању епидемије дали су здравствени радници у општим болницама Шапца и Лознице, и нашим домовима здравља који су били први у контакту са болеснима.

Поред ПУ Шабац и припадници ВС из гарнизона Шабац су били ти који су асистирали и контролисали спровођење наложених мера. Команданти градских и општинских штабова су свакодневно спроводили мере Кризног штаба и били у свакодневном контакту са Окружним штабом, а истовремено бринули о најугроженијем становништву мерема економске помоћи које су спровођене уз помоћ великог броја привредних субјеката и волонтера на терену.

Медији на подручју МУО свакодневно су извештавали грађане о епидемилошкој ситуацији кроз разна саопштења команданта Окружног штаба, али и команданата наших градова и општина.

Овим поводом користим прилику да се захвалим свима који су дали допринос да епидемија остави што мање последице на здравље наших грађана, а ту пре свега мислим на наше здравствене раднике, припаднике полиције и војске, запослене у локалним самоуправама, Црвеном крсту, великом броју волонтера и медијима, али на све грађане, посебно оне старије од 65 година који су се одговорно понашали и поштовали мере наложене од стране државних органа.

Укидањем ванредног стања, ванредне мере остају на снази у оквиру проглашене епидемије од посебног значаја, иако је ситуација под контролом, вирус је и даље у популацији, још увек имамо оболелих. Из тог разлога самооодговорност наших суграђана мора бити још већа. То значи морају да брину о себи , својим најближима и околини пштујући све прописане мере Републичког кризног штаба- истакао је начелник МУО, Владан Красавац.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa