Инфо

10. мај 2020.10. мај 2020.
Нови изглед Бенске баре

Нови изглед Бенске баре

Значајан део реконструкције насеља Бенска бара је завршен. Коловози, тротоари, паркови за децу су потпуно нови, осим естетског и визуелног ефекта, саобраћај је безбеднији за све учеснике.

-Захваљујући томе што град Шабац има једну од најефикаснијих и најмањих администрација успели смо остваримо значајне уштеде и тај новац инвестирамо. Те уштеде су нам омогућиле да у претходној и овој години инвестирамо 15 милиона евра. Један значајан део је опредељен за инвестицију у Бенској бари. У насељу Бенска бара у току су радови, апо завршетку добиће потпуно нови, савремен и европски изглед. Ту ће бити нови тротоари, саобраћајнице, нова аутобуска стајалишта, бициклистичке стазе, ново зеленило - рекао је градоначелник Небојша Зеленовић. Он је додао и да ће у наредном периоду цео Шабац бити као Бенска бара.

-Сада уређујемо овај део и он ће бити пример како ће цео град изгледати. Можемо то да урадимо, јер смо на јавним набавкама остварили најбоље цене грађевиснких радова у Србији. Односимо се одговорно према сваком динару у буџету. Све зелене површине ћемо обновити и позивам грађане да дају сугестије о постављању мобилијара.

Једна од улица које су у оквиру реконструкције је и Др Андре Јовановића. Она ће попримити нови изглед, али што се тиче правила кретања у саобраћају она неће трпети значајне измене.

-Саобраћај у улици др Андре Јовановића ће постојати и даље, биће једносмеран, као и до сада, у супротном смеру у односу на улицу Краља Драгутина. Због бехатона ће се одвијати успорено, али то је због безбедности малишана који добијају ново игралиште.

Зеленовић је додао да, иако држава локалној самоуправи још увек дугује значајна средства, одговорно управљање доноси стабилност и средства из којих могу да се реализују значајни пројекти.

-Нама републичка власт, Граду републичка власт дугује 30 милиона евра, 30 милиона евра нашег новца. Све што радимо је борба за модеран изглед града Шапца и желимо да будемо пример како једна локална самоуправа може много да уради са својим новцем. Верујем да такав став и такву слободу вреди бранити - закључио је градоначелник Шапца.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa