Инфо

11. мај 2020.11. мај 2020.
ДЈБ прво сакупља потписа, па одлучује о изласку на изборе

ДЈБ прво сакупља потписа, па одлучује о изласку на изборе

Председник покрета Доста је било (ДЈБ) Саша Радуловић казао је данас да су кренули у прикупљање потписа за предстојеће парламентарне изборе, а да ће одлуку о изласку на изборе објавити када се потписи сакупе.

Радуловић је на конференцији за медије у холу Народне скупштине рекао да ће "опозицији дати времена да се предомисле" о бојкоту.

Према његовим речима, бојкот предстојећих парламентарних избора изгубио смисао након одлуке Покрета слободних грађана да изађе на изборе, као и појединаца из Савеза за Србију.

Радуловић је казао да је ДЈБ и даље спреман на бојкот али да "не пристају на мање од целе опозиције".

"Да би бојкот успео мора да бојкотује цела опозиција. Бојкотом смо требали да дођемо до ниске излазности, ниска излазност за собом повлачи нелегитимну скупштину, значи скупштину коју народ може да види као нелегитимну, и да доведе након тога притиском на власт до поправљања изборних услова и до фер и поштених избора", казао је он.

Радуловић је рекао да док опозиција не добије део гласача владајуће странке, промене у Србији неће бити.

"Ваља нам преживети и бити ту и сачекати тренутак док се те ствари не десе. Намештени избори нису никакво решење, на њима није могуће променити било шта, али изостанак са ових избора је за праве опозиционе политичке опције политичко самоубиство", навео је председник ДЈБ.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa