Инфо

12. мај 2020.12. мај 2020.

Кон: Брину ме масовни јавни скупови

Епидемиолог Предраг Кон изјавио је данас да је забринут због организовања масовних јавних политичких скупова у Србији јер су таква окупљања "поуздана места где може доћи до преношења вируса".

Он је за Прву телевизију оценио да јавна окупљања у већем броју попут јучерашњег испред Скупштине Србије, "не могу проћи без последица" које ће се по његовим речима, видети за седам до 10 дана.

"Ризик се ту драстично повећава. Да ли су скупови политички или нису, вирусу је сасвим свеједно. Ако има могућност за пренос, он ће је искористити", казао је Кон.

Најавио је да ће на данашњој седници Кризног штаба изразити забринутост због организовања таквих скупова али и додао да одговорност што се мере не спроводе, није на стручњацима.

Оценио је да су бројке у вези са епидемијом корона вируса у Србији добре али и да понашање грађана није у складу са тренутном ситуацијом.

"Сасвим је поуздан податак да је вирус у циркулацији, друго је што се све више спушта и то је јако добро", рекао је Кон и додао да је можда неопходно да се у Србији уведе обавезно ношење маски.
Фото: Курир

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa