Инфо

12. мај 2020.12. мај 2020.
Студентима од петка омогућен повратак у домове у Београду

Студентима од петка омогућен повратак у домове у Београду

Сви студентски домови у Београду спремни су за повратак студената од петка, 15. маја, најавило је данас Студентски центар "Београд".

У саопштењу те установе наведено је да су предузете све неопходне мере за безбедан повратак студента, док су сви објекти, за време двомесечне паузе, свакодневно хигијенски одржавани и више пута детаљно дезинфиковани.

Сви факултети и високе струковне школе достављају спискове студената који имају обавезе на матичним установама и који се на основу тога могу вратити у студентске домове.

Из Установе СЦ "Београд" апелују да студенти који имају обавезе на факултету или високој струковној школи, а нису сигурни да ли се налазе на достављеним списковима, контактирају своје високошколске установе.

Како би студентима било омогућено да свој повратак што лакше ускладе са осталим обавезама, домови ће радити и током предстојећег викенда.

Такође, од 15. маја почеће да раде и студентски ресторани "Студентски град", "Карабурма", "Патрис Лумумба", "Рифат Бурџовић", "Земун", "Вождовац", "Краљ Александар И" и "Кошутњак".

Станарима студентских домова саветује се да се придржавају општих хигијенских мера надлежних органа, да поштују прописану физичку дистанцу и да се, у складу с препоруком Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у студентске домове врате искључиво уколико имају испитне обавезе, лабораторијске или практичне вежбе.

У студентским домовима су до даљег забрањене посете, преноћишта и славља у студентским собама.

Све детаљне препоруке студенти могу пронаћи на сајту Установе СЦ "Београд", а у случају да примете повишену телесну температуру, суви кашаљ или посумњају на било који од симптома вируса Ковид - 19, могу се јавити лекарима Респираторне амбуланте Студентске поликлинике (Проте Матеје 29), а потом и управи студентског дома.

Дежурни лекари Студентске поликлинике су доступни 24 часа дневно на броју телефона 063/359-284.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa