Инфо

12. мај 2020.12. мај 2020.
Фото: Мондо

Фото: Мондо

Мартиновић прекинуо штрајк глађу

Посланик Српске напредне странке Александар Мартиновић прекинуо је штрајк глађу пошто је Прво основно јавно тужилаштво у Београду реаговало поводом догађаја од 8. маја испред Скупштине.

Мартиновић је испред Скупштине новинарима прочитао саопштење тужилашва у којем се каже да је против четири лица предузело доказне радње ради утврђивања насилничког понашања на јавном скупу, те да ће истрагу спровести у најкраћем периоду.

"Као неко ко је три дана штрајковао глађу нисам превише задовољан овим саопштењем, мислим да је морало бити оштрије и требало је јасније дефинисати шта се десило 8. маја, али и ово је први корак у ономе што смо имали намеру да урадимо а то је апел да тужилаштво реагује у складу са законом на пребијање посланика Марјана Ристичевића", рекао је Мартиновић.

Додао је да ће прекинути штрајк глађу јер жели да допринесе смиривању свих тензија поготово везаних за рад Скупштине.

Мартиновић је рекао да у Србији постоји подела на законодавну извршну и судску власт и да сваки орган мора да ради свој посао у складу са уставом, те да свој штрајк не сматра притиском на правосуђе.

Када је реч о скупу који је синоћ организован испред скупштине, Мартиновић је прво рекао "предузели смо све мере заштите", али се брзо исправио и рекао да су "сами грађани предузели мере, носили маске и рукавице и били максимално заштићени", а остао је и при тврдњи да је скуп био спонтан.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa