Инфо

14. мај 2020.14. мај 2020.
фото: www.dw.com

фото: www.dw.com

Тренутни корона тест?

Израелски научник Габи Саруси изумео је скоро тренутни тест даха за нови корона вирус заснован на спектроскопији који даје позитиван или негативан резултат за мање од једног минута, па чак и 20 секунди, преносе израелски медији саопштење Универзитета Бен Гурион. Потребно је да направа која може да тестира дах на корона вирус буде одобрена, што је процес који траје два до три месеца.

Масовна производња би могла да почне у септембру или октобру. Процењује се да једна направа може да даје резултате 4.500 тестова на дан, ако се рачуна да једно тестирање траје 20 секунди.

Професор Саруси је најавио да би такво тестирање могло временом бити потпуно аутоматизовано. Он је рекао да је већ патентирано и како да се открије превара да би се осигурало да се људи не праве да дишу како би избегли тест. Апарат за тестирање ће стајати око 400.000 долара, а сваки тест 40 до 50 долара, предвиђа професор.

До сада је постигнута тачност од 90 процената на основу узорка од 120 Израелаца од којих је 45 процената било заражено, а 55 процената здраво.

За сада и нема 100 посто тачних тестова ни из узорака из носа ни из грла, нити антитела у крви.
Агенција Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa