Инфо

16. мај 2020.16. мај 2020.
Пoтписани уговори о стипендирању најбољих и студената дефицитарних занимања

Пoтписани уговори о стипендирању најбољих и студената дефицитарних занимања

Десет најуспешнијих и седам студената дефицитарних занимања, са државних факултета, потписали су данас уговоре о стипендирању са градоначелником Шапца, Небојшом Зеленовићем.

Град је за финансирање најбољих из овогодишњег буџета издвојио 3 милиона динара, док је висина месечне стипендије 14.500 динара.



Марија Рудаљевић, студенткиња Природно математичког факултета у Новом Саду, и будући мастер репродуктивне биологије и ендокринологије, потом и молекуларне биологије и Дамјан Марковић, студент новосадског Филозофског факултета, одсек германистика, за локалне медије су овом приликом изјавили да им овакав вид финансијске подршке доста значи и изразили захвалност градоначелнику и шабачкој Градској управи што су препознали потенцијал младости. Они сматрају да овакви подстицаји доприносе бољој будућности не само једног града, већ целе Србије.



-Ми имамо обавезу да помажемо најбоље. Млади људи, који су одлучили да њихов животни пут буде пут знања, добијају подршку од града више од 15 година. Без обзира да ли ће у будућности донети одлуку да живе овде, или неком другом граду у Србији или иностранству, Шабац ће пратити њихов развој, јер ово је град свих нас, град у којем ће сви вредни људи имати прилику да живе још квалитетније и сигурније- истакао је градоначелник Шапца и додао да је време епидемилошких изазова иза нас, тако да овим младим људима предстоје дани повратка на факултете, испита и колоквијума, те им он жели сву срећу да све предстојеће обавезе на најбољи начин заврше.



Начелница друштвених делатности, Татјана Марковић, је изјавила да је у питању најбољих услов за стипендију да је студент на трећој, четвртој или петој години студија, очистио претходну годину и да је просек 9,2. Приликом одабира дефицитарних занимања која ће се стипендирати, слушане су препоруке НСЗС и од понуђених десет области, попуњено је седам.

-Град шаље изузетну поруку младим људима, као и њиховим родитељима, а то је да ова деца треба да служе за пример. Не само за своје родитеље и породице, већ и свима осталима, јер морамо веровати да ћемо живети у времену у којем ће искључиво мерило бити знање. Честитам и њима и њиховим родитељима, и верујем и да ћемо у наредном периоду имати довољан број студената који ће показати изузетне резултате, а које ћемо ми као Град подржати и наградити- истакла је Марковићева.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa