Инфо

16. мај 2020.16. мај 2020.
Н1

Н1

Вучић: Приоритети изборног програма СНС су здравство, образовање и инвестиције


Председник Србије и Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић објавио је данас почетак кампање за изборе који ће бити одржани 21. јуна, и навео да ће три приоритета за владајућу странку бити здравство, образовање и инвестиције.

Он је током свог говора на онлајн конференцији рекао да је Србија улагањем у здравство успела да обнови болнице широм земље, због чега је спремније дочекала здравствену кризу изазвану пандемијом корона вируса.

"Оно што је за нас потребно је још више улагања у здравствени систем. Хоћемо да никада више не додјемо у ситуацију у каквој смо били у прошлости... Просечно реновирање опште болнице кошта 25 милиона евра, нови клинички центри са опремом преко 100 евра, а за то нам је потребан новац", казао је Вучић.

Рекао је да ће због тога радити на додатном привлачењ страних директних инвестиција, а да ће држава, кроз изградњу инфраструктуре, да буде "највећи инвеститор".

Као пример тога, Вучић је поновио да ће за "мање од годину и по дана" бити изграђена брза пруга Београд-Нови Сад, којом би од центра једног до центра другог града требало да се путује "мање од пола сата".

Он је рекао и да више релавентих извора наводи да ће Србија најмање осетити предстојећу економску кризу, а да ће, према његовим оценама, годину завршити не са минус три одсто раста бруто домаћег производа, већ са плусом од пола процентног поена.

"Људи кажу да не можемо да привучемо инвеститоре зато што немамо море. Да ли Швајцарска или Аустрија имају море... Најважније је колико радите, све је на нама, имамо најлепшу земљу на свету и само морамо да радимо, будемо вредни и верујемо у себе", оценио је Вучић.

Он је оценио да народи који су "мали а вредни" престижу оне који су се "уљулкали (у успех)", додавши да је Србија једна од тих држава која напредује и расте, и да не сме да са тим престане.

"Научен сам, као да је неко чекићем утувио у главу да смо срећни само ако победимо у кошарци и ватерполу и тенису, као да мали народи могу (само такав успех да очекују). Ја верујем у вас, енергију рад, труд, саваког српског човека и знам да можемо боље", рекао је Вучић.
Извор: Бета

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa