Инфо

19. мај 2020.19. мај 2020.
Амбасадор САД: Важно да сви изађу на изборе

Амбасадор САД: Важно да сви изађу на изборе

Амерички амбасадор у Србији Ентони Годфри рекао је данас да сви треба да изађу на изборе 21. јуна јер је веома важно да сви различити погледи и ставови буду изражени и представљени у следећем сазиву српског парламента.

"Циљ Србије је чланство у ЕУ и САД је у потпуности подржава да настави да се развија и постане просперитетна земља са развијеним идеалима демократије као што су демократске институције, да влада мир у земљи и да се развија трговина са суседима. Најбољи начин за развој демократије у Србији је управо да се изађе на изборе 21. јуна", истакао је Годфри за Прву телевизију.

Он није желео да коментарише штрајк глађу лидера Двери Бошка Обрадовића, али је рекао да није добио писмо за које је Обрадовић навео да га је послао на 300 адреса у Европи, као и Америци и Русији.

Упитан о стању у медијима у Србији, на чију је затвореност за опозицију Обрадовић посебно указао али и извештај Фридом хауса, Годфри је рекао да "постоје ствари на којима Србија треба да поради" и да су се са тим сагласили и председник Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић.

"Мислим да се још много тога може урадити што се тиче медијске сцене у Србији како би били обезбеђени бољи приступ и равноправнија покривеност", рекао је амерички амбасадор.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa