Инфо

20. мај 2020.20. мај 2020.
Инфицирана 132 корисника и 32 радника установа социјалне заштите у Србији

Инфицирана 132 корисника и 32 радника установа социјалне заштите у Србији

Присуство корона вируса потврђено је у 17 установа социјалне заштите у Србији а инфицирана су 132 корисника и 32 запослена, саопштило је данас Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Од почетка епидемије излечено је од инфекције 475 корисника тих установа и 181 запослени.

Наводи се да је вирус и даље у циркулацији у геронтолошким центрима у Нишу, Обреновцу, Књажевцу као и у центру "Јеленац" у Алексинцу.

Инфицираних има и у Дому за смештај старих лица у Смедереву, Дому за децу и омладину "Душко Радовић" у Нишу, Центру за породични смештај и усвојење у Београду, Центру за породични смештај и усвојење у Нишу и Дому за лица ментално ометена у развоју у Тутину.

Присуство вируса потврдјено је и у Дому за смештај одраслих лица Кулина, Дому за смештај одраслих и старијих "Миљаковачки виногради" у Београду, Дому за смештај одраслих и старијих "Радост" у Неготину, Дому за смештај одраслих и старијих "МелиорВита" у Земуну.

Медју установама у којима је поврђено присуство вируса су и Дом за смештај одраслих и старијих "Гардош" у Земуну, Дом за смештај одраслих и старијих "Нада" у Београду, Дом за смештај одраслих и старијих "Ескулап центар" у Нишу и Дом за смештај одраслих и старијих "С.Никола" у Неготину.

"Корисници у установама социјалне заштите за које постоји процена да могу бити потенцијални преносиоци вируса смештени су у изолацију, док запослени у установама социјалне заштите, код којих постоји оваква опасност, не долазе на посао и налазе се у кућној изолацији", стоји у саопштењу.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa