Инфо

21. мај 2020.21. мај 2020.
Више од пет милиона заражених коронавирусом у свету

Више од пет милиона заражених коронавирусом у свету

Више од пет милиона људи у свету заражено је новим коронавирусом, а преко 328.000 умрлих, показују данас објављени резултати које је прикупио референтни Универзитета Џонс Хопкинс.

Према подацима тог универзитета, у свету је од коронавируса до сада умрло 328.172 људи.

Ситуација је различита у разним деловима света - Кина је спремна да прогласи "победу" над вирусом, Европа се постепено поново отвара а на америчком континенту биланс заражених наставља да расте, наводи агенција Франс прес.

Светска здравствена организација (СЗО) пријавила је јуче највећи дневни скок броја заражених од коронавируса, када је пријављено преко 106.000 случајева у протекла 24 часа, преноси Би-Би-Си.

Европа, најтеже погођен континент са готово два милиона случајева и 328.047 умрлих наставља врло спор пут ка нормализацији, преноси АФП.

У САД је број умрлих прешао 93.000 али свих 50 савезних држава је делимично поново отворено после двомесечне изолације.

Универзитет Џонс Хопкинс је синоћ објавио да је у САД у претходна 24 часа умрло 1.500 људи, што доводи укупно до 93.400 укупан број умрлих од Ковида-19, од којих готово трећина само у држави Њујорк.

У Бразилу је у једном дану забележено готово 20.000 новозаражених, што је највећи дневни скок заразе у земљи. Само Русија и САД имају више пријављених случајева Ковида-19.

У Кини где је епидемија званично појавила у децембру у граду Вухану, 3.000 посланика Националне народне скупштине треба да се окупе од сутра за велико годишње заседање.

То је прилика да се прослави крај епидемије на кинеској територији иако земља страхује од другог таласа због поновне појаве вируса у неким деловима последњих недеља.

Извор и фото: Beta/AP/Rick Bowmer

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa