Инфо

22. мај 2020.22. мај 2020.
фото: ekonomskevesti.com

фото: ekonomskevesti.com

Грчка отвара врата, али не за све

У Грчку неће моћи туристи из земаља с више случајева корона вируса саопштио је помоћник министра унутрашњих послова Никос Хардаљас.Поводом грчког плана за покретање туризма, објављеног у среду, Хардаљас је истакао четири тачке: од 25. маја биц́е дозвољено једрење, 1. јуна ће бити отворени кампови, као и хотели који раде свих 12 месеци, 15. јуна отвориц́е се остали објекти за смештај и Међународни аеродром Атине, а 1. јула цће бити отворени сви остали аеродроми Грчке.

Помоћник министра је указао да у Грчку неће моћи да уђу "путници из земаља с великим епидемиолошким оптерећењем корона вирусом" и да ће листа тих земаља бити ускоро објављена.

На питања новинара о томе, Никос Хардаљас је нагласио: "Никада нисмо рекли да ц́емо се 1. јула отворити за све".

-Омогући ћемо туристичке посете Грчкој, али примарни циљ је очувања јавног здравља", рекао је Хардаљас, додавши да ако то буде потребно, здравствену заштиту могу пружити и снаге безбедности и војска. Учинићемо све што је потребно да на острвима и на било којем улазу у Грчку не буде проблема - уверавао је он.

Пошто за путнике авиона примена постојецће процедуре: тест и карантин, истиче данас, у четвртак, сви путници ће убудуће бити "у потпуности и темељно проверени упитницима селективним и узимањем узорака ради тестирања", рекао је Хардаљас.

Агенција Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa