Инфо

22. мај 2020.22. мај 2020.
фото: jpd.rs

фото: jpd.rs

Магија у рукама наставника

Конкурс за избор најбољих примера наставе на даљину под називом "Магија је у рукама наставника" који су расписали НАЛЕД и Организација за развој каријере и омладинског предузетништва „Connecting“ у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, Заводом за унапређење образовања и васпитања, и Републичким секретаријатом за јавне политике, и уз подршку Америчке агенције за међународни развој (УСАИД), траје до 31. маја, а међу учесницима је и Шабачка гимназија.

У питању је Угледни час - књижевна и математичка елипса, хипербола и парабола и њихове међусобне везе из Српског језика и књижевности за трећи разред. Час су припремале професорке Ивана Фирауновић и Биљана Ђурђевић. Целокупан час је доступан на фејсбук страници Шабачке гимназије.

-На наш предлог корелације и теме ученици су добили могућност да сами осмисле системaтизацију градива. Осим што су уочили ове појаве у нашим предметима, скренули су пажњу и на њихове облике у свакодневном животу. Користили су, како дату литературу, тако и интернет. Уз свакодневне онлајн консултацијe током две недеље, час је осмишљен и потом реализован. Ученици су ову систематизацију припремили кроз процес пројектне интердисциплинарне наставе уттврђујући знања из обрађених романа Процес, На Дрини ћуприја, поезије Момчила Настасијевића, Милутина Бојића и Душана Васиљева и подсећањем на библијске параболе, а у математици су се бавили параболом, елипсом и хиперболом у свакодневном окружењу, њиховим елементима и једначинама другог реда. Затим су преко дефиниција и врло оригиналних примера утврђене њихове смисаоне везе - представила је поменути час професорка Ђурђевић на званичном сајту такмичења.

Стручни жири изабраће најмање три најбоља примера наставе на далјину који ће бити награђени на основу унапред дефинисаних критеријума, уз могућност доделјивања и додатних признања. Посебна награда публике биће додељена на основу онлајн гласања публике на страници.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa