Инфо

23. мај 2020.23. мај 2020.
Fonda za nauku

Fonda za nauku

Фонд за науку издваја два милиона евра за програм КОВИД-19

Фонд за науку Републике Србије отворио је "Специјални програм истраживања КОВИД-19" са циљем да са два милиона евра финансира пројекате који ће допринети ефикасном научном одговору на пандемију.

Како је данас саопштено из Фонда, програм има унапред прописане теме у оквиру (био)медицинских наука, (био) медицинског инжењерства и информационих технологија, као и економских, социолошких, психолошких истраживања и управљања сложеним системима, а подржава примењена научна истраживања, међународну сарадњу, креирање мултидисциплинарних тимова, као и конзорцијумско подношење пројеката.

"Свуда у свету, сви водећи истраживачи су окупили своје тимове и хитно разматрају шта могу да ураде како би помогли решавању пандемије КОВИД-19. Обезбеђена су додатна средства у износу од два милиона евра како би се и у Србији отворио Специјалан програм истраживања КОВИД-19", изјавила је в.д. директора Фонда за науку Србије Милица Ђурић-Јовичић.

Предлоге пројеката, као и до сада, могу поднети истраживачи запослени у акредитованим научноистраживачким организацијама, а рок за подношење пројеката је 10. јун.

Укупан буџет по појединачном пројекту је 200.000 евра, уз изузетак за истраживања из биомедицинских области где је дозвољена куповина капиталне опреме и у томслучају може бити одобрено до 500.000 ЕУР за пројекат, наведено је у саопштењу.

Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa