Инфо

25. мај 2020.25. мај 2020.
Напредак, развој и успех, снага тимског рада

Напредак, развој и успех, снага тимског рада

Покрет Западна Србија, Нов тим за Шабац на данашњој конференцији за медије представио је део свог Програма и део тима за предстојеће локалне изборе. Лидер Покрета и носилац листе Немања Пајић у свом обраћању новинарима истакао је да су напредак, развој и успех резултат рада целокупног друштва, те стога свој програм базирају на знању и професионалности.

-Ми смо уверења да важне ствари, прави системи вредности и јаке институције могу да грантују једнака права свим члановима заједнице. Стручност, одговорност у раду, али и солидарност, одговорност према онима којима је то најпотребније. Западна Србија је у претходном периоду била поуздан партнер, фактор стабилности и одговорности, не само на локалном нивоу, него и регионалном, пре свега када говоримо о Европској Унији. Решили смо одношење смећа кроз регионалну депонију Срем-Мачва, изградили постројење за пречишћавање отпадних вода, насип на Сави, реализовали и друге бројне пројекте и на тај начин постали пример добре праксе - истакао је Пајић додавши да је посебно поносан на привредни развој, унапређење културне, социјалне и спортске сфере, а да су резултати гарант програма уз нов, стручан тим.

-Поносни смо на сваког представника на нашој листи, те је наш кандидат за градоначелника Јелена Милошевић одличан пример професионалности и стручности.

Кандидаткиња за прву жену града Јелена Милошевић, истиче да је програм базиран на низу реалних и остваривих пројеката са акцентом на побољшање квалитета живота грађана.

-Рад, знање, образовање, поштовање институција и грађана, је оно што желимо да истакнемо, наравно у сарадњи и разговору са нашим суграђанима, како би Шабац учинили квалитетнијим за животом. Желимо да град остане место иновација, високох стандарда и развитка, културе, спортa.

Обезбеђивање услова за отварање нових радних места, покретање бизниса и унапређење тренутног пословања свих нивоа предузетништва један је од циљева Новог тима.

-Посебна пажња посвећена је предузетницима и њиховом развитку, али и повећању животног стандарда свих наших суграђана. Јасно је да Шапчани имају предузетнички дух, што потврђује и повећање броја предузетничких радњи, те смо за њих предвидели одређене мере помоћи и подршке - рекла је Виолета Шестић координаторка Новог тима за привреду, уз напомену да су део привредног плана и мала, микро, средња и велика предузећа.

Пет иницијалних мера у области пољопривреде и руралног развоја имају за циљ афирмацију малих пољопривредника, покретање пословања на пољопривредним газдинствима, успостављање и јачање удружења, суфинансирање камате за пољопривреднике за куповину репроматеријала за сетву, као и инвестиције у изградњу и опремање објеката за традиционалне занате, истиче Наташа Радовановић координаторка Новог тима за пољопривреду и рурални развој.

-На пољопривреду гледамо као на значајну развојну шансу нашег краја, те смо наш Програм базирали на пет мера како би унапредили ову делатност и изједначили услове живота у сеоском и градском подручју.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa