Инфо

Берза

  • akdm 350 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 5.999 ▲ 1,68%
  • kmbnpb 799 ▲ 1,65%
  • niis 572 ▼ -2,05%
  • rso20197 99,55 ▲ 0,14%
  • rssds20237 93,00 ▼ -7,00%
  • rssds20238 90,00 ▼ -10,00%
  • tlvc 2.500 ▼ -2,57%
  • utsi 1.400 ⚫ 0,00%
  • zisr 3.300 ▼ -0,09%
(25. мај 2020.)

Иста рука која је палила бакље уништила и игралиште

Иста рука која је палила бакље уништила и игралиште
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић изјавио је у парку у Бенској бари да су ноћас хулигани запалили новоизграђено дечије игралиште у центру овог насеља и да иза овог чина стоји "иста рука која је палила бакље по крововима нашег града током ванредног стања за време трајања полицијског сата, односно Сандоканова екипа".

Он се запитао шта се ово дешава у нашем граду.-Хоће ли надлежни органи да почну да раде свој посао? Иза свега овога стоји онај исти ум који је организовао бакљаде током ванредног стања и Сандоканова екипа која организује читаву ову ствар. Да ли ће полиција урадити свој посао? Да ли ће полиција поднети извештај – запитао се Зеленовић.

Док, како је рекао градоначелник Шапца, грађани Шапца граде, раде и улепшавају свој град, хулигани и варвари га руше.- Грађани Шапца ће врло брзо добити прилику да кажу да ли ће Шабац бити град слободних људи, или ће бити град у коме ће Сандоканова банда преузети управљање над њим, а за то ће користити политичке потрчке из шабачког огранка Српске напредне странке – рекоа је Зеленовић.

Према његовим речима, причињена штета на игралишту износи пет хиљада евра и мораће да се замене цеви, да се замени тартан који је изгорео, као и да се поруши једна део дечијег игралишта, односно брда.

- Ми ћемо то да поправимо и урадимо, али докле више. Ово је наш град, свих нас који у њему живимо и радимо. Треба да сачувамо његову слободу. Видите колико је важно борити се за његову слободу – поручио је Зеленовић.

До градске управе су стигле претње које су својевремено поручене становницима овог дела Бенске баре да их чека, како су рекли, паклено лето.

- Ми знамо да је становницима Бенске баре, који су подржали изградњу дечијег игралишта, који желе сигуран и безбрижан живот, прећено. Знамо да им је речено да ће имати паклено лето. Поновићу, у питању је Сандокланова банда, која овде плаши људе, баш као што их је плашила када су подржали уређење и изградњу овог насеља. Тако их поново плаши сада. Ја им кажем да их неће уплашити, нећете нас уплашити, нећете уплашити храбре и поштене грађане Шапца који знају да цене своју слободу – изричит је градоначелник Шапца.

Град ће у овом насељу да појача надзор Комуналне полиције и свих инспекција за које је град надлежан.

- Шта је следеће? Хоће ли ово бити град дечијих игралишта на којима се чује граја наше деце, или ће ово бити град у којем ће се урликати хулиганске песме. Хоће ли ово бити град у којем ће комшилук моћи да се дружи, или ће ово бити град у којем ће комшилук морати да се крије. Да ли ће деца да се безбедно да се играју, или ће да горе ватре. Зато грађани имају прилику да одлуче да ли желе безбедан и сигуран живот у свом граду, у граду слободних људи, или ће потонути у лаж и насиље. Ми ћемо се борити за слободу - закључио је Зеленовић.
Глас Подриња

Најновији број

2. јул 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa