Инфо

26. мај 2020.26. мај 2020.
Агенција за борбу против корупције тврди да добија много неоснованих пријава

Агенција за борбу против корупције тврди да добија много неоснованих пријава

Aгенција за борбу против корупције саопштила је да добија велики број неоснованих пријава којима се указује на могуће непоштовање законских норми у изборној кампањи.

"Досадашње пријаве показују да су градјани заинтересовани да изборни процес протекне у складу са правилима те да имају снажну антикорупцијску свест, а са друге стране, код једног броја пријава чији подносиоци активно делују у борби против корупције и добро познају законе изненађују нетачни, нејасни, правно неосновани наводи", каже се у саопштењу.


Према наводима у саопштењу, има и пријава за које познаваоци те области морају да знају да не спадају у надлежност Агенције за бробу против корупције.

Из Агенције су поручили да се корупција "не сузбија свесним умножавањем неоснованих пријава, већ одговорним и аргументованим указивањем на могуће непоштовање законских норми у изборној кампањи".

"Такође, овим путем их додатно охрабрујемо да и даље пријављују сумњу на кршење прописа, али и напомињемо да ће пријаве, за које Агенција није надлежна, бити одбачене", наведено је у саопштењу.

Како су још додали, по пријавама које указују на евентуалне повреде Закона о Агенцији за борбу против корупције и Закона о финансирању политичких активности поступа се од дана када је Републичка изборна комисија прогласила наставак изборних радњи.

У саопштењу се, међутим, истиче да обавезу објављивања решења на вебсајту у року од 24 часа, Агенција за борбу против корупције има само када се предмет односи на повреду Закона о финансирању политичких активности, у поступку водјеном против политичке странке, али не и када се поступак води против функционе
Beta

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa