Инфо

28. мај 2020.28. мај 2020.
Помоћ Града предузетницима у првој години пословања

Помоћ Града предузетницима у првој години пословања

Град Шабац, преко Локалног акционог плана за запошљавање, четврту узастопну годину финансира трофкове књиговодствених услуга за предузетнике који су свој посао почели у последњих годину дана. На конкурс се пријавило 24 предузетника и они су данас у Градској управи потписали уговоре. Град ће трошкове финансирати годину дана, а за ову меру је издвојено 1.800.000 динара.

-Свака помоћ је добродошла и сва средства се искористе на прави начин. Градска управа нас је информисала о овој мери и ми смо аплицирали. Ова средства су довољна да покрију једну плату месечно, али на годишњем нивоу то није занемарљиво. Захвално смо на свакој врсти подршке, пошто ниједну другу нисмо имали и само смо ово искористили од средстава, каже Јелена Смиљанић власница ветеринарске амбуланте "Вет парк".



Виолета Шестић начелница Одељења за локални економски развој навела је да на почетку није било лако осмислити на који начин да се помогне предузетницима, због тога што све плаћају држави и Град није могао да их ослободи било чега.



-Интересовање за ову меру је сваке године све веће, тако да ћемо сигурно планирати већи буџет за ову намену за наредну годину. Данас потписујемо уговоре са 24 нова предузетника у Граду. На јавни позив су могли да конкуришу сви предузетници који су основали предузетничку радњу током 2019. године. Основни услови су били да је радња регистрована у Шапцу и да имају пребивалиште на територији Града Шапца, навела је Виолета Шестић.

Уговоре је предузетницима поделила чланица Локалног савета за запошљавање Јелена Милошевић.



-Акционим планом Локалног савета за запошљавање предвиђен је низ мера којима подржавамо предузетништво. Циљ свих ових мера је да се отворе нова радна места и да се подстакну наши суграђани да започне сопствени бизнис. То ће поспешити привредну климу у граду са што већим бројем радних места и довести до тога да млади остану да живе и раде овде, рекла је Јелена Милошевић.

Данас су објављена два нова јавна позива, један је за основну информатичку обуку, а други за рад на ЦНЦ машини. Текстови јавних позива су објављени у "Гласу Подриња" и на званичној интернет страници Града Шапца, а све додатне информације се могу добити у Одељењу за локлани економски развој.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa