Инфо

28. мај 2020.28. мај 2020.
Влада Србије дала сагласност за запослење 455 неговатељица и 127 здравствених радника

Влада Србије дала сагласност за запослење 455 неговатељица и 127 здравствених радника

Влада Србије је на данашњој седници дала сагласност да се у радни однос на неодредјено време прими 455 неговатељица и 127 здравствених радника у установама социјалне заштите за смештај корисника.

У саопштењу Владе Србије наводи се да су те неговатељице и здравствени радници током ванредног стања били ангажовани по основу уговора о привременим и повременим пословима у овим установама.

"Неговатељице и здравствени радници показали су високу професионалност и посвећеност у неговању и лечењу пацијената током епидемиолошке ситуације изазване заразном болести ковид 19, а чије је ангажовање неопходно и након укидања ванредног стања, како би се спречиле и отклониле последице ове заразне болести", образложила је Влада Србија.

Усвојен је и регулаторни оквир којим се пружа додатна подршка областима туризма, угоститељства и путничког саобраћаја због отежаних економских услова услед пандемије корона вируса.

"Привредним субјектима из наведених области биће омогућено добијање кредита Фонда за развој за текућу ликвидност и обртна средства под измењеним условима, који подразумевају рок отплате до пет година који укључује грејс период до две године, укупно трајање кредита је до 24 месеца грејса и до 36 месеци отплате, каматну стопу од 1 одсто на годишњем нивоу", додаје се у саопштењу.

Кредити се одобравају и враћају у динарима, а максималан износ кредита за једног корисника кредита са повезаним лицима може бити: за предузетнике и микро правна лица до 20.000.000, за мала правна лица до 80.000.000 и за средња правна лица до 180.000.000 динара.

Највиши износ одобреног кредита може бити до 80 одсто остварених пословних прихода по последње предатом финансијском извештају.

Влада Србије одлучила је да 2020. година буде проглашена годином солидарности и сарадње, с обзиром на то да су се организована солидарност и сарадња на свим нивоима у друштву показали као неопходан фактор у очувању живота и здравља становништва током епидемије новог вируса.

"Покретање ове иницијативе огледа се у унапређењу сарадње државних органа, стручних, хуманитарних и струковних организација и удружења ради побољшања квалитета живота у свим сегментима, као и предлога за унапређење и усмеравање међународне сарадње", пише Влада Србије.
Бета

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa