Инфо

29. мај 2020.29. мај 2020.
Kipar turistima pokriva troškove lečenja od Kovida-19

Kipar turistima pokriva troškove lečenja od Kovida-19

Кипар је представио план за ванредне ситуације којим је предвиђено покривање медицинских трошкова уколико се туристи разболе од Ковида-19.

Према овом плану, биће успостављени наменски карантински хотели где би држава покривала све трошкове смештаја, хране, пића и лекова.

Ова иницијатива има за циљ да осигура да сви случајеви корона вируса буду брзо изоловани када се међународни доласци на острво наставе у јуну, након скоро три месеца од затварања. Такође, планом је предвиђена и болница са 100 кревета која је намењена искључиво путницима који приликом теста на вирус дају позитивне резултате. Око 112 одељења интензивне неге опремљених са 200 респиратора биц́е резервисано за најболесније пацијенте. Исто тако, биц́е доступан и карантински хотел са 500 соба за чланове породице пацијената.

Ова гаранција је дата у писму које је у уторак објављено владама, авио-компанијама и туристичким оператерима. У писму су наведени строги здравствени протоколи којима влада Кипра покушава да привуче туристе и туристичке агенције да дођу на Кипар и то након што је у понедељак окончан обавезан двонедељни карантин за оне који улазе у земљу.

Мала шанса да се туристи заразе на Кипру
Поменуто писмо су потписали министри иностраних послова и саобраћаја и туризма Кипра. У њему се наводи и да је ова острвска држава међу земљама са најмање заражених короном по глави становника у Европи. То је показало тестирање више од 10% њеног становништва. Кипар је остао релативно нетакнут пандемијом, са мање од 950 случајева оболелих и 17 смртних случајева.

Међународна авионска путовања на Кипар наставиће се 9. јуна за 19 земаља, а сви путници ће морати да се тестирају на постојање вируса короне три дана пре поласка. Та мера цће бити укинута 20. јуна за 13 земаља, укључујући Немачку, Финску, Израел, Грчку и Норвешку.

Izvor: Biznis i finansije
Foto: dimitrisvetsikas1969, Pixabay

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa