Инфо

29. мај 2020.29. мај 2020.
"Локал пресс" позива Бранка М. Вујковића да се јавно извини новинарима Подирнских и Телевизије Шабац

"Локал пресс" позива Бранка М. Вујковића да се јавно извини новинарима Подирнских и Телевизије Шабац

Пословно удружење асоцијације локалних и независних медија "Локал прес" најоштрије осуђује негативне квалификације упућене локалном медију ’’Подрињске’’ и новинарима овог медија изречене јавно од стране Бранка М. Вујковића, вд директора Завода за јавно здравље Шабац.

Гостујући у предизборном програму Телевизије АС Вујковић је јавно изрекао да на конференције за медије Завода за јавно здравље неће звати медијске куће „Подринске“ и ТВ Шабац јер, како је навео „то нису новинари, они су срамота за новинарску професију“.

Подсећамо да, сходно одредбама Закона о јавном информисању и медијима нико нема право да спречава новинаре да присуствују неком догађају и тако врши дискриминацију медија, а понајмање да се меша у уређивачку политику неког медија.

Овакав начин понашања у локалним заједницима не представља само претњу по локалне медије већ и озбиљну препреку за квалитетно и професионално информисање грађана.

Пословно удружење асоцијације локалних и независних медија "Локал прес" позива Бранка М. Вујковића да се јавно извини новинарима „Подринских“ и "Телевизије Шабац" као и новинарима осталих локалних медија и грађанима Шапца за своје непримерено обраћање.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa