Инфо

31. мај 2020.31. мај 2020.
Портал Нова С

Портал Нова С

Камиони из централне Србије заустављени на прелазу Јариње

На административном прелазу Јариње забележен је повратак два камиона краљевачких регистарских ознака којима није био дозвољен улазак на КиМ. Возачи кажу да им улаз није дозвољен јер на царинским папирима не стоји назив "Република Косово", јавио је РТС.

И возачима у транзиту јутрос је речено да неће моћи да пређу. Међутим, око 11 часова транзит је могућ кроз КиМ, па ће један од возача који вози робу од Хрватске до Албаније моћи да прође, јавио је репортер РТС-а.

На Јарињу је тренутно десетак камиона, а већина чека да превезе робу из централне Србије на КиМ.

Путнички саобраћај одвија се без застоја.

И са административног прелаза Мердаре јутрос је враћен камион са робом из централне Србије, потврђено је РТС-у.

Подсећамо да је синоћ Влада Косова усвојила низ мера које подразумевају обавезу за предузећа из Србије да убудуће обезбеде дозволу за свако возило са робом за Косово, као и да у трговинским односима са Србијом буду забрањени документи на којима нема ознаке “Република Косово” и који нису у складу са Уставом Косова.

Министар трговине Расим Љајић изјавио је за Нова.рс тим поводом да због те одлуке власти у Приштини, на Косово из Централне Србије неће моћи да уђе “ни кутија шибица”, и процењује да ће наша привреда губити више од милион евра дневно због најновије трговинске баријере.
Извор: Портал Нова С

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa