Инфо

31. мај 2020.31. мај 2020.
Foto: B92/PT

Foto: B92/PT

Косовски цариници нису дозволили дистрибуцију српске штампе

Косовски цариници на прелазу Јариње нису данас дозволили дистрибуцију дневне штампе из централне Србије, позивајући се на уредбу према којој роба која нема декларацију на којој пише да је намењена за "Републику Косово" не може да уђе на Косово.

Представник фирме "Беоколп" Звездан Михајловић је за портал КоССев потврдио те наводе и додао да су одмах обавестили Беоколп и остале издаваче и да чекају информацију од њих.

"Вечерас ћемо поново покушати да доставимо новине, јер се ради о уговореним тиражима и то сада представља велики проблем. Одлука владе на коју се позивају је донета синоћ и нико није био обавештен о томе", рекао је Михајловић.

Он је оценио да су захтеви косовске владе "тешко оствариви".

"Ми тај услов готово сигурно не можемо да испунимо, пратићемо развој ситуације", навео је Михајловић.

Косовска влада донела је синоћ одлуку на основу које је возилима са српском робом онемогућено да уђу на територију Косова без посебне дозволе, те да је обавезно да на документима за увоз робе пише "Република Косово".


Извор Бета

Из косовске владе су навеле да је нова мера "само наставак примене најављеног постепеног реципроцитета", као и да су разлози за увођење те мере "баријере Србије које и даље штете извозницима и увозницима Косова и изазивање трговинског дефицита".

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa