Инфо

1. јун 2020.1. јун 2020.
Фото: Индекс.рс

Фото: Индекс.рс

Kисић Тепавчевић: Не треба са паником размишљати о другом таласу епидемије, који је врло вероватан

Заменица директора Института "Батут" Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да ће бити другог таласа епидемије ако корона вирус "преживи" на јужној хемисфери и поново се врати, али да се сада зна шта треба предузимати чак и без вакцине.

Кисић Тепавчевић је за телевизију Пинк рекла да се више неће поновити тако јак удар епидемије корона вируса, као што је то било први пут ове године, и да не треба са паником размишљати о другом таласу који је врло вероватан.

"Резултати које смо постигли показују како нам је спреман здравствени систем и како смо га ојачали током пандемије", казала је Кисић Тепавчевић.

Она је рекла да се епидемије циклично јављају и да ће то највероватније бити случај са корона вирусом, али да "по дефиницији епидемија није велики број оболелих него број који је неуобичајен за одредјени временски период".

Кисић Тепавчевић је рекла да у Србији још није завршен први талас епидемије корона вируса и да има још неколико пацијената са тежом клиничком сликом, односно оних који су на респираторима.
Извор: Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa