Инфо

1. јун 2020.1. јун 2020.
Почео са радом нови градски превоз

Почео са радом нови градски превоз

У Шапцу су данас почеле са радом две потпуно нове линије јавног градског превоза, које ће саобраћати на локацијама Тријангла-Летњиковац(Ново гробље) и Капитол парк-Базен.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић је пробао вожњу новог концепта градског превоза на релацији Тријангла-Летњиковац.
-Госпођа Десанка Рашевић и ја, ушли смо у аутобус на Тријангли. Лепо је када можете да уђете у нови градски превоз који иде на гас и да од Тријангле до Летњиковаца стигнете за 20 минута по најнижој могућој цени. Шабац је шампион развоја. Развој је када имате 61 возило у граду које иде на гас, развој је када сви заједно штитимо животну средину, развој је када све то, грађане Шапца из буџета не кошта ништа, а на пример Београђане кошта уз плаћену карту и 110 милионa евра годишње, само за субвенције јавног превоза. Развој је када сви заједно можемо да користимо јавни превоз и имамо добру услугу -рекао је Небојша Зеленовић, током вожње у аутобусу на гас.

У градском режиму саобраћаја саобраћаће шест линија од којих су три већ постојале само су делимично модификоване: Мишар-Штитар, Јевремовац-Летњиковац, Богосавац-Поцерски Причиновић. Нове аутобуске линије ће повезати свих 10 градских месних заједница.
-Основна ствар нам је била да свим грађанима са периферије града омогућимо превоз до центра и важнијих тачака у граду без преседања, да они грађани који желе да стигну до неке локације то могу да ураде у једном потезу. Зато постоје чворне тачке укрштања превоза и главне станице које се налазе у граду, а станица поред Православне цркве је главна у центру града- рекао је Бојан Алимпић из ЈП "Инфраструктура Шабац".

У летњем периоду аутобуси ће саобраћати на сваких сат времна, док ће од 1. септембра радити у пуном капацитету на сваких 20 минута. Истовремено ће до 15. јуна бити урађена апликација у тест варијанти. Сви суграђани од 15. јуна ће моћи да преузму апликацију са Google Play продавнице, помоћу које ће у сваком тренутку знати где се налази аутобус, која им је најближа станица и где иде која линија.
-Сматрам да имамо најбољи градски јавни превоз у Србији. Сви аутобуси су идентични и иду на гас. Апсолутно смо сигурни да ћемо на овај начин регулисати густину саобраћаја у граду и смањити притисак на паркиралиштима - истакао је начелник Градске управе, Милан Васић.

Прва која је имала прилику да се вози новом линијом градског превоза је мештанка насеља Тријангла Десанка Рашевић која због тога није крила задовољство.
-Од јутра проверавам да ли ће кренути аутобус. Претходно сам се информисала преко скице у недељнику „Глас Подриња“ о њиховом раду. Ово ми много значи, посебно због мог унука, којег ћу од сада моћи аутобусом да одведем до вртића. Ја сам старија жена, не могу да идем пешице, за такси немам новца јер добијам малу пензију - рекла је Десанка.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa