Инфо

2. јун 2020.2. јун 2020.
У току изградња нове пешачке и бициклистичке стазе

У току изградња нове пешачке и бициклистичке стазе

У току је изградња нове пешачке и бициклистичке стазе у улици Западних трансферзала, од Капитол парка до Пољопривредне школе. Ово је пети пројекат који град Шабац реализује у сарадњи са Европском унијом.

- Дуж ове трансферзале све парцеле су продате, што је показатељ развоја града. Oво је важно због чињенице да Шабац постаје зеленији град, у коме се води рачуна и о другим видовима превоза. Шабац је шампион развоја зато што има највећу индустријску зону, у којој има резервисаних парцела за нове привреднике. У протеклих петнаест месеци, петнаест милиона евра уложено је у инфраструктуру. Требало би сви да будемо поносни, да још више радимо на развоју града и будемо још бољи, јер Шабац је наш, истакао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.

До сада су урађене две улице у Индустријској зони, вода и канализација у улицама у којима је то било неопходно, као и на простору предвиђеном за нову Кванташку пијацу.
- Овај пројекат изградње пешачке и бициклистичке стазе у улици Западних трансферзала 1, финансира се средствима Европске уније. Укупна дужина стазе која треба да буде изграђена је 1.400 метара, нагласио је Владимир Радосављевић, вд директор ЈП „Инфраструктура“ Шабац.
У плану је шести пројекат који се реализује преко Фонда EU PRO. У питању је изградња атмосферске канализационе мреже дужине петсто метара, у улици Нова 5. Сви пројекти предвиђени су за уређење Индустријске зоне.

Уранистички план града Шапца предвиђа развој бициклистичке инфраструктуре.
- У наредном периоду покушаћемо да разгранамо бициклистичку мрежу и да је унапредимо. То је део стратешког документа који смо управо израдили, а који акценат ставља на одрживе видове кретања, дакле, на пешачење и бициклизам. Покренули смо услугу јавног превоза, ширимо пешачке зоне, реконструишемо паркове и развијамо бициклистичку мрежу. Идеја је да сви улазни правци из свих насеља буду повезани и бициклистичким стазама, додала је Ксенија Лукић, координатор за урбани развој.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa