Инфо

2. јун 2020.2. јун 2020.
Шарчевић:Беспрекорно организована онлајн настава, обухваћено 99 одсто ученика

Шарчевић:Беспрекорно организована онлајн настава, обухваћено 99 одсто ученика

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је данас да је тај ресор "беспрекорно организовао" онлајн наставу током епидемије корона вируса, наводећи да је наставом било обухваћено 99 одсто средњошколаца и 99,3 одсто основаца.
Шарчевић је рекао да је онлајн наставом било обухваћено и "чак 88 одсто ромске деце".
" То су резултати изнад наших очекивања. Апсолутно смо све одрадили беспрекорно", рекао је Шарчевић у Нишу приликом обиласка зграде Природно математичког факултета чији ће капацитет бити проширен изградњом нове ламеле од 3.000 квадрата.
Министар је подсетио да је онлајн настава завршена крајем маја, а да су од првог јуна школе за осмаке организовале пробни завршни тест.
"Матура је сада унапређена, тестови имају кодове по којима се ради дигитални преглед. Преглед тестова је такође потпуно дигитализован чиме се повећава безбедност тестова и тестирања, казао је Шарчевић.
Навео је да је сада могућност да деца на матури преписују најмања,јер ће их како је рекао бити по петоро, шесторо у учионицама, уз довољан број супервизора.
"Задњих година имамо показатеље да су у неким школским управама склони манипулацијама.Тамо смо предузели јаче мере опреза, изјавио је министар.
Најавио је да ће две године основци тестове полагати дигиталним путем, преко компјутера.
Он је подсетио да су недавно одобрене дечје екскурзије, уз мере опреза и додао да су остављене све могућности да би биле реализоване.
" Ко каже вратите ми новац, биће му враћене паре, али је држава дала рок за исплату до јануара 2022.године. Родитељи могу да узму заменско путовање или ваучер. Нећемо гледати оне стандарде који су прописани, типа ако се иде на рекреативну наставу да мора из једног одељења да буде 80 одсто деце, гледаћемо генерације, уколико имате пет одељења и имате довољно деце да направите три групе нека те групе оду, рекао је Шарчевић.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa