Инфо

3. јун 2020.3. јун 2020.
Немачка укида упозорења на туристичка путовања

Немачка укида упозорења на туристичка путовања

Немачка влада је данас одлучила да 15. јуна укине упозорење на туристичка путовања по Европи, уведена у марту због пандемије корона вируса, изјавио је шеф немачке дипломатије Хајко Мас.

"Влада је одлучила да не продужи упозорење на путовања" на дестинације у Европској унији и придруженим земаљама како би их заменила "препорукама" на путовања у зависности од земље до земље, изјавио је на конференцији за новинаре Мас.

То, међутим, не значи да ће путовања након 15. јуна бити могућа у све земље пошто Норвешка планира да продужи рестрикције и након тог датума, а Шпанија крајем јуна отвара границе за туристе, додао је министар.

Препоруке за те земље биће објављене након укидања рестрикција.

Мас је додао да "препоруке за путовања нису позив да се путује" и позвао немачке грађане, који тадиционално проводе одмор у иностранству, да добро размисле пре него што спакују кофере.

"Морамо да избегнемо обнову туризма који ц́е довести до другог таласа инфекције" корона вирусом, истакао је немачки министар.

У првом налету пандемије, влада је евакуисала 240.000 туриста који су остали блокирани широм света, а таква операција је скупа и влада не намерава да је понови овог лета, упозорио је шеф немачке дипломатије.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa