Инфо

4. јун 2020.4. јун 2020.
Особама са инвалидитетом у Шапцу омогућени добри услови за бављење спортом

Особама са инвалидитетом у Шапцу омогућени добри услови за бављење спортом

Директорка Центра за социјални рад Јелена Милошевић данас је посетила Спортски савез особа са Инвалидитетом Шапца како би разговарали о њиховим потребама и условима у којима реализују своје активности.

-Шабац је град спорта. Задовољство ми је што, поред многих клубова и савеза и Спортски савез особа са инвалидитетом има своје место код нас. Град Шабац заиста подржава особе са инвалидитетом на различите начине кроз добро развијен систем социјалне и здравствене заштите и кроз многе услуге и права које могу да остваре. Једна од најновијих услуга јесте и персонална асистенција која им доста помаже да се интегришу у средину и квалитетније живе, као и њихове породице. Важно је особама са инвалидтетом омогућити да се на континуиран начин баве спортско-рекреативним активностима. Тиме ми испуњавамо једну значајну мисију, а то је да схватимо да не живимо једни поред других него заједно. Спорт је сјајан начин да то покажемо, рекла је Јелена Милошевић.



ССОСИ има своје просторије у Соколском дому. Основан је пре трги године. Тренутно има четири клуба који окупљају око 120 чланова.

-Сада напокон све функционише добро за спорт особа са инвалидитетом. Организованији смо. На иницијативу члана Градског већа Драгана Николића основали смо ССОСИ да бисмо могли да финансирамо појединце који су укључени у спорт. Активности које тренутно имамо су: моторичке радионице, шах, бадмингтон, баских, пливање и атлетика. Наш приоритет су деца са сметњама у развоју, да и њих укључимо, јер сада је просек старости наших спориста изнад 40 година и желимо да поправимо њихове моторичке способности. Славољуб Јовановић технички секретар ССОСИ.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa