Инфо

4. јун 2020.4. јун 2020.
Почело уређење дворишта Основне школе "Јанко Веселиновић"

Почело уређење дворишта Основне школе "Јанко Веселиновић"

У Основној школи „Јанко Веселиновић“ у Шапцу, данас су почели радови на реконструкцији дворишта. Планирано је да се поставе нове бехатон подлоге са зеленом површином. Вредност радова је четири милиона динара, а финансира их Град Шабац.

-Заиста сам поносан као и сви Шапчани на чињеницу да су покренуте теме, како изгледа живот најмађих грађана и уређење амбијента у коме они проводе највише времена. Ово је постала веома важна ствар попут Савске авеније. Школска дворишта где се окупљају најмађи требају да прате ритам уређења града. Лепа вест је што смо данас у ОШ „Јанко Веселиновић“ где постоји јако добар пројекат уређења читавог комплекса. Ми имамо сличан пројекат за уређења дворишта ОШ “Николај Велимировић“ и ОШ “Ната Јеличић“. Радови ће трајати током лета. Новца у буџету има довољно и инвестициони циклус не престаје - рекао је градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић обилазећи данас овај простор школе.
Од тринаест осмолетки, њих пет у граду већ је прешло да ради по новом принципу, односно само у једној смени.
-У току су радови на уређењу две школе, а пројекти постоје за још две. Преостало је да уредимо још четири градске школе и видимо на који начин оне могу да пређу на једну смену. Да би се растеретила Основна школа "Лаза К. Лазаревић" биће потребно да урадимо још два школска објекта. Треба да будемо поносни јер смо до ове тачке стигли сви заједно. Желим да у наредне четири године живимо још боље- истакао је гардоначелник Зеленовић.

Пројектна документација за уређење школе била је спремна већ неколико година.
-Школа ће добити нову бехатон подлогу, која ће много значити деци, имаће боље и безбедније услове. То нам је био главни циљ. Млади архитекта Александар Лукић је покушао да направи зелену површину. У једном делу ће бити засађена стабла која ћемо прилагодити простору. Заштитни знак школе, дрво пауловнија, остаће на старом месту. Сви ми запослени смо пресрећни због овог тренутка- истакла је директорка Основне школе "Јанко Веселиновић" у Шапцу, Љиљана Стојановић.

Школа је раније добила нову салу за физичко, а уређењем дворишта деца ће стећи још квалитетније услове за образовање.
-Када сам ја била ђак ове школе двориште је било ново. Од тада се много тога променило. Данас, после толико година оно се реновира. Драго ми је што ће садашњи ђаци уживати у бољим условима. До сада смо одржали више манифестација и радујемо се новим у новом дворишту- истакла је наставница математике Мирјана Стојичевић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa