Инфо

5. јун 2020.5. јун 2020.
Мали: За буџетских 100 евра се пријавило 6,2 милиона грађана, пријава до вечерас

Мали: За буџетских 100 евра се пријавило 6,2 милиона грађана, пријава до вечерас

Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да се до сада за буџетску помоћ од 100 евра пријавило више од 6,2 милиона грађана и додао да они који е нису пријавили, то могу да учине до вечерас.

"Презадовољан сам. Број људи показује како смо погодили меру која је грађанима неопходна. Показали смо да имамо новац, да смо стабилни и да смањујемо негативне последице епидемије корона вируса", казао је Мали за ТВ Прва.

Грађанима који се данас буду пријавили за тај буџетски новац намењен за лакше превазилажење епидемије корона вируса, биће исплаћен у понедељак.

Навео је да је држава исплатила другу од три минималне зараде за више од милион радника запослених у 235.000 предузећа.

"На прави начин подржавамо нашу привреду, да се захукта и крене да ради", рекао је Мали.

Нагласио је да је "велика ствар" што је у Србији од почетка епидемије у марту број запослених грађана већи за више од 6.000. Оценио је да је до тога дошло због мера Владе Србије, као и због послова попут доставе хране који су проширени због ванредног стања.

Најавио је више од 20 додатних мера подстицаја за запошљавање у Србији за грађане који су остали без посла, или нису имали ни пре епидемије или су пак дошли из иностранства.

Казао је да ће у наредних пар дана изаћи у јавност са тим мерама и додао да ће њима бити заокружен пакет економских мера уведених због епидемије корона вируса.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa