Инфо

5. јун 2020.5. јун 2020.
ССП: Дефицит Србије у прва четири месеца 2020. већи него у целој 2009. години

ССП: Дефицит Србије у прва четири месеца 2020. већи него у целој 2009. години

Странка слободе и правде (ССП) саопштила је данас да је Србија у прва четири месеца 2020. године остварила већи буџетски дефицит негу у целој 2009. години.

"Дефицит је у периоду јануар-април 2020. године већ достигао једну милијарду евра, а само у априлу био је 570 милиона евра. За само четири месеца остварили смо већи буџетски дефицит него у целој 2009. години, најтежој години светске економске кризе", наводи се у саопштењу ССП.

Нагласили су да се земља задужила две милијарде евра "како би запушила рупе", а у априлу смањила инвестиције за 60 одсто у односу на претходну годину уместо, како су оценили, да се бори против економске кризе и повећава инвестиције које "позитивно утичу на привреду и запошљавање".

"Цело лето ће нас замајавати изборима и формирањем нове Владе, а јесен ћемо дочекати у дубокој рецесији, празних џепова, без радних места и пара у буџету. Тада ће нам саопштити да је једини начин да се изборимо са кризом смањење плата и пензија, јер то је једино што знају", додала је ССП.
Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa