Инфо

5. јун 2020.5. јун 2020.
Нови школски реквизити

Нови школски реквизити

Основна школа „Стојан Новаковић“ у Шапцу добила је нове спортске реквизите који ће унапредити часове физичког васпитања. Тим поводом председник Скупштине града Шапца, Немања Пајић посетио је данас матичну школу и издвојено одељење на Летњиковцу.

-На иницијативу људи који воде спорт у граду и Одељења друштвених делатности задуженог за школе, покренули смо реконструкцију свих спотрских реквизита на школским теренима. Нама је школски спорт изузетно важан, као и спортска рекреација. У вези с тим смо донели одлуку да ради безбедности деце, на отвореним теренима у школама поставимо сертификоване реквизите и справе које су безбедне. Овде се окупља много деце и када школа не ради, тако да смо заменили све кошеве и табле, да би деца могла на квалитетан начин да се баве спортом-рекао је председник Скупштине града Шапца, Немања Пајић.

Град Шабац има у плану да обнови спотрске терене и у осталим школама, а нове спортске реквизите добиће десет образовних установа.

-Идеја је да у основним школама обновимо терене за спортове, односно пратећу опрему: голове, кошеве, и одбојкашке мреже. Годинама није улагано у спортску инфраструктуру. Имали смо јако дотрајале кошеве и одбојкашке мреже, а сада су стечени бољи услови за тренирање. Више од два милиона динара је уложено у 13 основних школа, чиме су решени сви проблематични спортски терени. Надам се да ћемо овим потезом стимулисати децу да се што више баве спортом. У горњој ОШ"Стојан Новаковић" на Летњиковцу су уређени кошеви, голови и мрежа за одбојку, а овде у матичној одбојкашка мрежа- рекао је члан Градског већа у Шапцу, Драган Николић.

Према речима директорке у ОШ “Стојан Новаковић“ Милене Вучићевић ово представља само једну у низу активности која побољшава квалитет наставе у овој осмолетки.
-Пре овога смо имали замени дотрајалих подова, клупа и столица. План нам је да у наредном периоду у ОШ “Стојан Новаковић“ у Поцерском Причиновићу уведемо сопствено централно грејање који ће квалитет образовања ученика подићи за још једну степеницу више– навела је Вучићевићка.

У току је реконструкција, доградња и изградња фискултурне сале у ОШ “Мајур“.
-По завршетку радова она ће организовати рад у једној смени. Такође смо припремили и нове пројекте за ОШ “Вук Караџић“ и ОШ “Јеврем Обреновић“ чиме ћемо добити једну заокружену целину и још две школе у једној смени – закључила је Јелена Ристић из Одељења за друштвене делатности.

За реквизите у 13 основних шkола, укупно је уложено 2.390.040,00 динара.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa