Инфо

5. јун 2020.5. јун 2020.
Фото: Мондо

Фото: Мондо

Центар за праћење избора у Србији: Политички актери равномерно на телевизијама

Све телевизије са националном покривеношћу и кабловска телевизија Н1 спровеле су своју обавезу равномерног представљања политичких актера у предизборном процесу, изјавио је данас Марко Тодоровић из Центра за праћење избора и изборних процедура (ЦПИ).

Представљајући новинарима извештај о томе, Тодоровић је рекао да су неке телевизије извештавале неутрално о политичким актерима, а друге позитивно или негативно.

Као пример негативног извештавања, Петар Ранковић, такође из ЦПИ, навео је опхођење водитељке емисије "Упитник" Радио-Телевизије Србије (РТС) према председници странке "Заветници", Милици Ђурђевић Стаменковски.

ЦПИ је закључио да се расподела времена и третман разликују од емисије до емисије, а да се на РТС-у дебате одвијају по унапред утврђеним правилима које подразумјевају једнак третман и временску заступљеност учесника.

Када се ради о штампаним медијима, навели су представници ЦПИ, дневник "Данас" још нема посебне рубрике посвећене изборима.

Остали анализирани листови су углавном равномерно представили све актере, а изузтетак је "Курир" јер је представио само три изборне листе.

Сара Радојевић (ЦПИ) је најавила да ће чланови тог центра на дан гласања, 21. јуна код 40 бирачких места у београдској општини Вождовац спровести анонимну анкету.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa