Инфо

5. јун 2020.5. јун 2020.
Фото: Вива травел

Фото: Вива травел

Упозорење туристима на некоректно понашање туристичких агенција

Удружење потрошача "Ефектива" упозорило је данас грађане да поједине туристичке агенције и даље продају аранжмане за земље које још нису отвориле границе за туристе из Србије, као што су Египат, Турска или Кипар.

"На тај начин оне свесно чине превару путника, увлачећи их у аранжман који можда неће бити реализован. Разлог томе је очигледна потреба појединих агенција да продајом ризичних аранжмана дођу до свежег новца, док би у случају отказа путовања, што је реална вероватноћа, тим путницима била понуђена заменска путовања, која су сама по себи ризична", навело је то удружење.

У саопштењу се додаје да је то само још један доказ да туристичке агенције у заменским путовањима виде прилику да зараде, иако она за путнике не представљају никакву гаранцију да ће путовање уопште бити реализовано.

"Упозоравамо потенцијалне путнике да, пре него што потпишу и уплате новац за аранжам, погледају званичне извештаје и најаве земље у коју путују, то јест да ли је та земља дозволила улазак путницима из Србије", додаје се у саопштењу.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa