Инфо

6. јун 2020.6. јун 2020.
СЗО: Маске поново "у игри"?

СЗО: Маске поново "у игри"?

Светска здравствена организација сада саветује да се маске носе јер могу да спрече ширење вируса.

Из ове међународне организације поручују да нове информације указују на то да маске могу да буду "брана против потенцијално заразних капљица".

Стручњаци Светске здравствене организације претходно су имали другачији став - да нема довољно доказа да би здрави људи требало да носе маске.

Епидемиолошкиња СЗО Марија Ван Керкове за Ројтерс каже да се препорука односи на "текстилне маске - односно немедицинске маске".

Из СЗО су од почетка пандемије саветовали да медицинске маске треба да носе они који су болесни, као и они који брину о њима.

Из ове међународне организације кажу да су нова упутства резултат истраживања спроведених претходних недеља.

Ово је велики заокрет у саветима Светске здравствене организације по питању ношења маски. Месецима су стручњаци из ове организације истицали да би маске могле да пруже лажни осећај заштићености и да би медицински радници могли да остану без неопходне опреме уколико се маске превише користе.

Информације у вези корона вирусом и зашитним мерама прилично су контрадикторне и збуњујуће. Најпре треба остати нормалан. Шапчани, којима је хумор увек добра одбрана, у оваквим ситуацијама чивијашки кажу: Ко преживи, причаће."

Foto: Pixabay/OrnaW

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa