Инфо

6. јун 2020.6. јун 2020.
Данас онлајн пројекција рестаурисаног филма "Посебан третман"

Данас онлајн пројекција рестаурисаног филма "Посебан третман"

Данас, у 19 часова, Vip_Kinoteka представља још једну онлајн премијеру дигитално рестаурисаног филма.

Пројекцијом вишеструко награђиваног српског филма „Посебан третман“ из 1980. године, редитеља Горана Паскаљевића биће обележњн “Дан Кинотеке” и рођендан компаније Vip mobile.

Црнохуморну социјалну драму, према сценарију Душана Ковачевића, маестрално је оживела плејада српског глумишта: Љуба Тадић, Милена Дравић, Данило Бата Стојковић, Душица Жегарац, Петар Краљ, Милан Срдоч, Радмила Живковић, Бора Тодоровић, Павле Вуисић, Владан Живковић.

Атрактивна и метафорична прича о ауторитарном доктору и његовим пацијентима, принудно леченим алкохоличарима, снимљена је у продукцији Центар филма и компаније Dan Tana Productions.

„Посебан третман“ је 16. филм који је комплетно дигитално рестаурисан у одељењу за дигитализацију и дигиталну рестаурацију Архива Југословенске кинотеке у оквиру пројекта дигиталне рестаурације српске филмске баштине, који су покренуле Југословенска кинотека и компанија Вип мобиле са циљем да сачувају и заштите дела која су проглашена за национално културно добро од великог значаја.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa