Инфо

6. јун 2020.6. јун 2020.
Радови у Кнеза Милоша готови до сутра увече

Радови у Кнеза Милоша готови до сутра увече

Бенска бара полако добија свој коначни изглед. Реконструкција насеља се ближи завршној фази, а радови у улици Кнеза Милоша се приводе крају и она треба да буде готова до сутра увече. Поред асфалтирања улица промењена је и подземна инфраструктура која је била дотрајала.



Данас је радове у Кнеза Милоша обишао градоначелник Шапца Небојша Зеленовић који је истакао да је реконструкција Бенске баре били најзахтевнији пројекат у претходне две године.



-Било је потребно да се промени водоводна мрежа, а затим и да се ураде ојачања како би могле да се ураде улице, тротоари и бициклистичке стазе. Укупна вредност радова у Бенској бари је нешто више од 200 милиона динара. Ми се налазимо на крају једног инвестиционог циклуса од 15 милиона евра у коме смо, само што се тиче путева, асфалтирали више од 100 километара различитих путева. Конкретно, 40 километара некатегорисаних путева на селу, 30 километара локалних путева и 30 километара улица у граду. Сви наши суграђани могу да виде да се свуда ради. Не ради се због избора, него због тога што су на ред дошли велики послови. То се десило због тога што имамо стабилан буџет, довољно новца и зато што су грађани рекли шта је за њих најважније, рекао је Небојша Зеленовић.



Градоначеник је навео и да ће са овом реконструкцијом бити обезбеђено 300 нових паркинг места. Само у илици Кнеза Милоша ће бити 106 паркинг места.



Градоначелник је најавио још један инвестициони циклус од 40 милона динара у коме ће се радити тротоари у свим градским месним заједницама, према захтевима који су стигли из месних заједница.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa