Инфо

6. јун 2020.6. јун 2020.
Почела са радом "Дечја три плус кућа"

Почела са радом "Дечја три плус кућа"

Данас је у Шапцу почела са радом прва "Дечја три плус кућа". Играоница "Коцкица" од данас ће, у периоду од 7:00 до 15:00 на два сата бесплатно бринути о деци из породица са троје и више деце. Услов је да су породице власници "Поносне три плус картице", а таквих породица је у Шапцу тренутно више од 800.



-Сваку кућу слога гради. Пројекат је предлог Покрета "Трип лус" Граду Шапцу, који је Град Шабац предложио Влади Републике Србије и дошло је до заједничке реализације. Ово је пример како сви треба да се сложимо, а када се то деси онда ћемо и да се умножимо. Имамо обавезу да сачувамо Србију, која нестаје. Покрет "Три плус" успешно са Градом Шапцем реализује заједно све идеје. Пројекат је осмишљен тако да растеретимо родитеље када имају неке обавезе. Ако мајка мора на разговор за посао, или једно дете да одведе код лекара, јавља се проблем где да остави другу децу, навео је Владица Гавриловић, председник Покрета "Три плус".



Децу ће чувати стручна лица, а дневно до 60 деце може бити у играоницик, у групама од по 15. Иако је првобитна идеја да родитељи могу да оставе децу на чување када имају обавезе, они то могу учинити и само да би се деца играла и дружила. Због ограничених капацитета потребно је дан раније пријавити у које време и колико деце ће доћи у играоницу.



-Играоница "Коцкица" сада је у новом објекту на новој локацији, на углу улица Вука Караџића и Браће Недића. Родитељи троје и више деце, власници "Поносних картица" треба дан раније да се најаве на број телефона 680-444 и заговоре чување деце наредног дана на два сата. Уз надзор стручног лица безбрижно могу оставити своје дете. Објекат је рађен по свим стандардима, наменски за играоницу. Власници "Три плус" картица имају попусте и на прославе рођендана у овој играоци. Васпитачице ће бринути о деци и формираће групе до 15 деце. Поносни смо као Град на овај пројекат и ову играоницу, рекла је координатор пројекта Славица Копрић и најавила да ће се изнад играонице ускоро отворити и теретана како би родитељи могли да вежбају док се деца играју.



Шабац је део новца за финасирање пројекта добио из Кабинета министра без портфеља Славице Ђукић Дејановић, док је део финансиран из буџета Града.

-Град Шабац је један од првих који су се укључили у причу "Три плус" и како да помогнемо породицама са троје и више деце. Поносан сам што се прва "Дечја кућа" отвара баш у Шапцу. То показује став нашег Града, који би требао да буде и став целе Србије, а то је да без породице и деце ми немамо будућност. Ово је најважније питање за нашу генерацију. Има да нас има, изјавио је Божидар Катић, члан Градског већа данас на отвварању "Дечје куће".

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa