Инфо

7. јун 2020.7. јун 2020.
Фото Бета

Фото Бета

Стефановић: Од почетка године полиција запленила више од три тоне дроге и ухапсила 670 дилера

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је полиција од почетка године запленила више од три тоне наркотика и ухапсила 670 дилера.
Стефановић је на обележавању Дана полиције и МУП-а у Београду рекао да је у претходних пет месеци полиција разбила четири криминалне групе и да је процесуирала 269 осумњичених да су разним махинацијама буџет оштетили за 1,5 милијарди динара.


"Припадници МУП-а учествовали су у седам међународних акција којима је заплењено шест тона дроге и ухапшено 36 људи. Ватрогасци су спасили више од 1.100 грађана и угасили више од 11.500 пожара", казао је Стефановић на свечаности испред Палате Србије којој је присуствовало и 400 нових полицајаца из 21. класе Центра за основну полицијску обуку.

Оценио је да су током кризе изазване епидемијом корона вируса, припадници МУП-а све задатке обавили успешно.

"Нису се склањали ни у једном тренутку већ су срцем ушлу у борбу за сузбијање епидемије. Током те кризе, више од 350.00 људи је прешло наше државне границе, скоро 130.000 се обратило полицији за помоћ у достављању хране и лекова. Одговорили смо на скоро 50.000 позива и мејлова, бринули о скоро 100.000 грађана у самоизолацији", навео је министар.

Додао је да је у 2019. години извршено најмање кривичних дела у претходних 25 година а да је од почетка године стопа криминалитета смањена за додатних 14 одсто.

"Током 2019. и ове године полиција је добила 730 нових возила, четири хеликоптера, граде се станови за припаднике полиције, имали смо два повећања плата, изградили смо нове полицијске станице широм Србије, нову базу Жандармерије. План је да оштро наставимо обрачун са организованим криминалом и корупцијом и да још више улажемо у наше полицајце и ватрогасце", рекао је Стефановић.



Извор Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa