Инфо

15. јун 2020.15. јун 2020.
Подршка и едукација у узгоју гљива

Подршка и едукација у узгоју гљива

Инфо радионица "Узгој гљива на темељима плаве економије" наставак је пројектних активности Града Шапца и локалног партнерства за запошљавање на плану потпоре унапређења стручног оспособљавања незапослених и њиховом запошљавању уз подршку Аустријске развојне агенције и организације Volkshilfe Solidaritat. Овом приликом у Центру за стручно усавршавање представљена је иновативна машина за производњу супстрата за узгој гљива.

Предузеће "Еко фунги" је јединствено на тржишту у приступу пословању и примени циркуларне економије када је у питању узгој и производња ове намирнице. Иновативне идеје и поштовање еколошких стандарда база су поменуте компаније.

-Препознати смо као једини на простору Југоисточне Европе у свом приступу циркуларности и максималном коришћењу целулозног отпада из окружења за потребе производње хране. Уз помоћ иновативне технологије креирали смо машину специјализовану за производњу супстрата без емисије штетних гасова. На овом принципу годишње добијемо сто тона органски гајених шампињона и буковаче - појаснила је Иванка Миленковић, власница и директорка предузећа "Еко фунги" током презентације у Шапцу.

Председник локалног партнерства за запошљавање Немања Пајић истиче да је поменута сесија показатељ доброг, планираног рада локалне самоуправе кроз пројекат SEED Step III.

-Овим настављамо обуку незапослених лица у Шапцу. Циљ нам је да оснажимо жене, младе, али и све заинтересоване како би остварили приходе и зараду. Уз едукацију планирана је и подршка за њих како би започели узгој гљива и били успешни произвођачи- закључио је Пајић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa