Инфо

16. јун 2020.16. јун 2020.
Дуга над кошаркашким небом

Дуга над кошаркашким небом

Женски кошаркашки клуб "Дуга" и занично је нови члан Прве лиге Србије. Вицешампиони Друге лиге практично су прво место обезбедили још пре прекида шампионата, те је одлука КСС само потврдила распоред у поретку. Клупско руководство је историјски резултат обележило коктелом за играчице, стручни штаб, управу, пријатеље клуба, представнике Савеза, представнике Града и Спортског савеза.

-Круна петогодишњег рада. Ово је највећи резултат до сада, а циљ је да наставимо даље да напредујемо. Планирамо корак по корак. Најпре је циљ да се тим учврсти међу најјачом конкуренцијом, а потом правимо план пласмана на међународни ниво, но то су све дугорочни планови. Већ смо договорили долазак једне кошаркашице за наредну сезону, искусне Јелене Јозић из "Бора", док ће остатак тима бити ослоњен на нашу школу - истакао је Вук Степановић, тренер "Дуге".

Успешни спортски колективи увек могу рачунати на подршку свог града, нагласио је председник Скупштине града Немања Пајић.



-Посебно ми је драго што Шабац има врхунске резултате и у женском спорту. Уз Медицинар, поново ћемо имати и кошаркашког представника међу најбољима. Велико је задовољство када успех клуб оствари уз играчице из свог погона. Надам се да ће садашње првотимке бити узори неким новим играчицама, да ће много љих пожелети да тренира кошарку или било који други спорт. Ми смо ту да навијамо и да пружимо подршку, да створимо услове за квалитетан рад свих спортских клубова и удружења - рекао је Пајић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa