Инфо

16. јун 2020.16. јун 2020.
Апликација Воланд у Шапцу

Апликација Воланд у Шапцу

Шабачко позориште и Центар за културу Тиват 18. јула премијерно представљају "АПЛИКАЦИЈУ ВОЛАНД" мултимедијалну позоришну представу за публику и паметне телефоне у режији Кокана Младеновића.

"Aпликација Воланд" је имерзивна позоришна представа која се паралелно прати у физичком и виртуелном простору, преко посебне апликације за паметне телефоне. Публика је позвана да инсталира апликацију, која јој омогућава да, током позоришне представе, учествује у играма, квизовима и анкетама, чиме директно утиче на даљи ток сценских дешавања.

-Желимо да остваримо директну интеракцију са публиком и сматрамо да је то занимљив спој, додавањем могућности утицаја на ток радње. Изузетно ми је драго што ће публика бити део свега, јер смо у претходном периоду били „удаљени“- рекао је редитељ Кокан Младеновић на данашњој конференцији за медије.

Поред истраживања односа позоришта и нових медија, односно простора проширене реалности као простора за театарску игру, представа се бави историјом позоришта, драме и средњовековним жанром моралитета.

-Представа је моралитет као готово заборављени средњовековни жанр који има за циљ да поставља моралне дилеме, питања. Преиспитујући наш однос према дигиталној ери која претендује да постане наш господар - додаје Младеновић.

Премијера "Апликације Воланд" у градском театру је одложена због пандемије и ванредног стања, те ће бити реализвана у јулу, а пре тога следи Манифестација "Град је позориште". Планирано је да изведбе представа буду на отвореном.

Како је истакнуто на конференцији за новинаре којој поред ауторског тима нове представе присустваовао и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, култура мора бити стожер и потреба заједнице у свим временима, околностима, те ће Град наставити да издваја значајна средства за ову намену.
-Издвајања за културу нису доведена у питање, и ту нема промене. Улагање у све видове стваралаштва је неопходно, јер се тако креира слобода мишљења, избора - рекао је Зеленовић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa