Инфо

18. јун 2020.18. јун 2020.
Фото: Небојша Бабић

Фото: Небојша Бабић

Драгољуб Бакић: Подржавам Зеленовића на локалним изборима

Архитекта Драгољуб Бакић изјавио је да је Шабац "одбрана нормалности" и да зато подржава излазак Небојше Зеленовића актуелног градоначелника Шапца на локалне изборе, "чврсто уверен у његову чисту победу".

"Озбиљно и аргументовано агитујем да се престоница Србије на неко време пресели у Шабац који на најбољи начин решава све инфраструктурне проблеме и у коме живе задовољни грађани сигурни у своју безбедност, егзистенцију и будућност", рекао је Бакић за нови број недељника НИН.

Према његовим речима, то би била и "једна казнена мера Београду" што се предао и што бира власт која му ради о глави.

Он је рекао како мисли да би већ 22. јуна, дан после избора, требало "покренути кампању за одржавање ванредних београдских избора како би се спречило његово даље уништавање“.

"Како би се спречио метро кроз кукурузна поља, или сеча још увек доброг трамвајског моста и његова селидба у парк, или даље поплочавање тог истог парка, или изградња троспратне подземне гараже испод Студентског трга без обављених озбиљних и свеобухватних археолошких истраживања, или изградња сулуде жичаре с Београдске тврђаве", нагласио је Бакић.

Он је рекао да је "сваки град, а поготово главни градови држава морају да за оне који њима управљају буде решиви", али да је "Београд за садашњу управу нерешив".

"Нису у стању да од једног средњег, али захтевног града направе пристојно место за нормалан живот. Уместо тога спроводе класични урбицид, пре свега услед незнања и некомпетентности", казао је Бакић.

Како је додао, "у то се уверавамо ових дана док гледамо како неколико обилнијих киша на самом почетку београдске улице претварају у бујичне реке којима плутају људи, аутомобили, аутобуси, контејнери и све могуће градско ђубре".

"То нису никакве стогодишње или педесетогодишње кише, то су постале наше годишње кише", рекао је Бакић.

Према речима Бакића, етика легитимног грађанског отпора налаже да се "власт казни за кризу коју производи".

"Тренутно једини достојан начин је бојкот непоштених избора који се одржавају овог месеца", нагласио је Бакић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa